понеділок, 29 січня 2024 р.

Ніколи Україні не забути цих юних душ нескорених політ

В рамках циклу «Ніколи Україні не забути цих юних душ нескорених політ» до Дня пам’яті героїв Крут у бібліотеці відбулися: історичний альманах «Вони боролись, щоб ми перемогли» та виставка-пам’ять «Тут кувалась наша воля».

На заході діти вшановували пам'ять Героїв Крут, чоловічих воєн, які віддали своє життя в боротьбі за незалежність та волю нації. У 1918 році молоді українські патріоти стали останнім бар'єром перед імперською агресією, віддавши своє життя за майбутнє своєї країни.

Виставка-пам’ять «Тут кувалась наша воля» складається з трьох розділів «Згадаймо юність, що горіла в Крутах», «І слава їх встає, не вмерши», «Крути: подвиг і трагедія України».

На виставці представлені матеріали про героїчні та трагічні події, що відбувалися під Крутами, історичні документи та фотографії. Відвідувачі мали змогу ознайомитися з історією боїв під Крутами, а також поглибити свої знання про історію України в цей період, де у 1918 році в нерівному бою з більшовицькими військами полягли за незалежність України понад 300 молодих патріотів – студенти Київського університету Святого Володимира, юнаки військових шкіл. та учнів Кирило — Мефодіївського братства.

Документальні матеріали, представлені на виставці, нагадують молодому поколінню про подвиг юнаків, які загинули цього трагічного дня.

Герої Крут захищали незалежність молодої Української держави. Їх справу продовжують наші учасники – війни Збройних Сил України.

Сучасне молоде покоління має пам'ятати імена героїв та шанувати українську історію. Нехай Герої Крут завжди будуть у серцях нації як символ віри та сили.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякую!