понеділок, 20 листопада 2023 р.

Чарівна історія


 На передодні 165 річчю від дня народження Сельми Лагерлеф — шведської письменниці, авторки художніх, історичних і краєзнавчих книг яке відзначається 20 листопада у бібліотеці відбулися літературні мандри «Чарівна історія».

На літературну мандрівку завітали здобувачі освіти 3 класу ліцею № 9. Користувачі познайомилися з великою шведською письменницею Сельма Лаґерлеф — найвідомішою жінкою Швеції кінця XIX–початку XX століття, першою в історії жінкою, якій присудили Нобелівську премію з літератури.
Вона прославила свою країну більше, ніж усі шведські королі.
Всупереч своїй хворобі, Сельма навчилася мріяти, фантазувати, складати власні оповіді, ніколи не занепадала духом і не журилася.
Мужня і водночас мрійлива Сельма неймовірними зусиллями здолала хворобу. Навіть свою автобіографічну повість майбутня письменниця назвала «Казка про казку».
Протягом мандрівки діти залюбки мандрували по книзі «Чудесна мандрівка Нільса Гольґерсона з дикими гусами» з головним героєм Нільсом та його другом гусаком Мартином. Слухачі усвідомили кожен для себе, щоб не бути завжди маленькою людиною потрібно дотримуватися людських цінностей. Завжди до всіх ставитися з великою повагою. Саме тоді в дорозі життя поряд будуть вірні друзі та будь-які проблеми не страшні. А допоможуть у житті завжди казки.
На згадку про захід присутні отримали маленьку закладку для книги із цитатою Сельми Лагерлеф «Казки керують життям»

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякую!