вівторок, 24 січня 2023 р.

Трагедія Крут: крізь призму минулого і сучасного

В рамках циклу «Ніколи Україні не забути цих юних душ нескорений політ» до Дня пам'яті героїв Крут у бібліотеці представлена виставка-пам’ять «Тут кувалась наша воля» та відбувся історичний альманах «Трагедія Крут: крізь призму минулого і сучасного».
Виставка складається з трьох розділів «Згадаймо юність, що горіла в Крутах», «І слава їх встає, не вмерши», «Крути: подвиг і трагедія України».
Розділи виставки познайомили користувачів бібліотеки з хронологією доленосної події. Діти дізнались про героїчні і трагічні події під Крутами, де у 1918 році в нерівному бою з більшовицькими військами полягли за незалежність України понад 300 молодих патріотів – студентів Київського університету Святого Володимира, юнаки військових шкіл та учнів Кирило — Мефодіївського братства.
Документальні матеріали представлені на виставці, нагадують молодому поколінню про подвиг юнаків, які загинули цього трагічного дня.
Герої Крут захищали незалежність молодої Української держави. Їх справу продовжують наші сучасники – воїни Збройних Сил України.
Сучасне молоде покоління має пам’ятати імена героїв та шанувати українську історію.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякую!