пʼятницю, 28 квітня 2017 р.

Барви Японії

В межах циклу заходів до Року Японії в Україні 28 квітня у бібліотеці-філії № 8 для дітей з користувачами 6 класу ЗОШ № 15 відбулася літературна мандрівка «Барви Японії».
Протягом заходу діти мандрували прекрасною загадковою країною світанкового сонця. 
З великою цікавістю зробили 4 зупинки. 
Мандруючи зупинкою «Що знаємо про Японію?» присутні знайомилися з національними особливостями країни, активно доповнювали каскадом найцікавіших фактів країни яскравого сонця. Саме на цій зупинці дітьми могли порівняти 
культуру Японії з нашою країною - Україною.
Друга зупинка «Мова країни – сила народу» познайомила мандрівників з історією виникнення мови, з її характерністю. Присутні також дізналися, що японська мова складається з декількох рівнів ввічливості: розмовною, шанобливою, ввічливою і дуже важливою. 
На третій зупинці «Поезія –дух народу» діти розкривали для себе творчість Мацуо Басьо - майстера хокку. Мандрівники на цій зупинці спробували себе у поетичній творчості та кожен написав не рифмований трирядковий вірш з 17 складів в японському стилі. Гуртом вийшло гарне літературне дерево сакури.
Родзинкою заходу була зупинка «Творчий вікенд». Кожен створив власноруч вітальну листівку в японському стилі. При приготуванні якої задіяли японську техніку орігамі, збирали композицію з паперових квіток сакури, писали японські ієрогліфи системою хірагана.
На завершення діти радісні та щасливі про цікаву мандрівку зробили фото на пам'ять.







Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякую!