вівторок, 5 січня 2016 р.

Казки різдвяної ночі

Здається, немає світлішого свята, ніж Різдво, коли дім наповнюється пахощами ялинки, світлом мерехтивних вогнів і очікуванням справжнього дива. Це – світлі почуття, які сповнюють нас у цей час, і віра в добро.
За гостинним Різдвяним столом 4 грудня в бібліотеці зібралися найактивніші користувачі, наші друзі.
Розпочалися голосні читання вітальним словом бібліотекаря, розповіддю про християнську історію свята в Україні, історією святкування Різдва в інших країнах Європи.
І красуня ялинка, і запалена Різдвяна свічка, зірочки і Янголята, зроблені з паперу – все це створило теплу, невимушену атмосферу Довіри, Добра і Любові.
Кожна дитина брала найактивнішу участь, дарувала всім присутнім колядки, щедрівки, загадки, байки, різдвяні пісні. Весело пройшла святкова вікторина «Знавці Різдвяних традицій». Були запитання з таких розділів: «Релігія, Звичаї, Традиції», «література». І дітки довели, що вони є справжніми знавцями! На кожному столі були книжки з обрядових поезій українського народу, загадок, казок, вірувань .

А яке ж Різдво без подарунків? Звичайно ж солодощі і смачний український узвар! З особливим теплом і натхненням була виконана усіма присутніми величальна «Добрий вечір тобі, пане господарю».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякую!