четвер, 9 квітня 2015 р.

ВЕЛИКДЕНЬ – величне свято НАШИХ ПРЕДКІВ

Щороку напередодні Великодня   для користувачів бібліотеки організовуються різноманітні  цікаві заходи.
Цей рік не став винятком.

У бібліотеці  8 квітня з групою дітей пройшов  майстер-клас «Великодня писанка»
Писанкарство – давнє й улюблене мистецтво нашого народу.  Воно мовою символів відтворює народне уявлення про Богом створений світ. Майстри-писанкарі кажуть: писати - дуже приємно, але найприємніше – отримувати результат. Барвисту писанку  – символ Великодня, найсвітлішого дня року.
Користувачі бібліотеки до Великодніх свят створили завдяки символам, великодню листівочку. Під час майстер-класу діти майстерно включили давні символи, де символічно побажали близьким здоров’я, любові, щастя, добробуту,  миру та злагоди.
Такі писанки-листівки, хто їх отримає даруватимуть надію та впевненість у завтрашньому дні, поселять спокій у серцях, укріплятимуть  віру і  душа стане світлішою.
 Майстер- клас об'єднав дітей. Усі присутні провели весело час спілкуючись один з одним.


7 квітня у ЗОШ №12 в 3-Б класі, відбулося чергове заняття в гуртку «Юні Чомусики». Цього разу діти вчилися розписувати пасхальні яйця. Перед цим практичним заняттям передувала практична робота. Був підготовлений список всіх необхідних матеріалів для роботи.
      Під час творчого процесу діти дізналися про клопіткий процес розпису та його різновиди. Деякі гуртківці починали з найпростіших форм у вигляді «Крапанок» та «Шкрябанок». А інші практично ознайомлювались із процесом послідовного нанесення різнокольорового орнаменту (від світлішого до темнішого) на заздалегідь підготовлену шкарлупу яєць за допомогою розтопленого воску та різних фарб. Заняття були наскільки цікавими та відповідальними, що навіть найзавзятіші «непосиди» не мали часу на пустощі.
      Найважливіше, що жодна дитина не залишилася байдужою: кожен розписав по дві, а то й по три писанки. Стара легенда каже, що від кількості писанок залежить доля світу. Доки пишуть писанки, доти, існуватиме світ. Отже, пишемо писанки! Радіймо світові!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякую!