середу, 21 січня 2015 р.

Тобі Україно, мій мужній народе

День 22 січня 1919 року ввійшло до національного календаря як велике державне свято - День соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяло покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки. Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999 року.
Саме цим подіям і були присвячені заходи, які проводила бібліотека. А саме: історичний квест «Україна - Соборна держава», конкурс-мандрівка «Україна – єдина»,  гра -конкурс «Любов до матері-Батьківщини»
Мета цих заходів  виховувати у дітей національну свідомість, людську гідність, глибоку повагу та любов до Батьківщини. Формувати риси громадянина Української держави, поглибити знання про історичний факт злуки українського народу, важливо було, пробудити інтерес  до поглибленого вивчення історії та культурних надбань українського народу.
Учасники заходів мандрували по карті України, розповідали цікаві історичні факти з різних куточків нашої України, а саме  події, які мали значення  з історії нашої держави.
Діти переглянули  фільми «Шляхами незалежності» та «Злука». Також, присутні зазначили, що об’єднання українських земель, збагатило Україну  українськими традиціями, звичаями, мовою, це мало і має  велике історичне значення для всього українського народу.
В кінці історичного квесту  для повного  відчуття єдності та Соборності  нашої держави кожен клаптик  карти України про який діти розповідали учасники склали пазлами і об’єднали в одну єдину країну.
Тематичний літературний перегляд  «Соборність - це єдність і злагода» доповнив знання з історії нашої країни.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякую!