вівторок, 10 червня 2014 р.

Інтелектуальна гра «Крос-питання ЧОМУСИКАМ»


Кросворд (англ. сrossword - перетин слів) - найпоширеніша у світі гра зі словами.  Більше про історію виникнення кросвордів дізнаєтеся за посиланням: http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B4
З історії кросворду:
При розкопках давньоримського поселення Корінум в 1868 році в Англії була знайдена плита із зображеним на ній малюнком, дуже схожим на кросворд. Знахідка датується III-IV століттями. http://tsikave.ostriv.in.ua/publication/code-5C60849A71DC3/list-22AE31EDF27

     Дослідників давно цікавило, хто ж все таки є справжнім винахідником кросворда? Навіть це запитання саме по собі нагадує знамениту інтелектуальну гру. Коли кросворд тільки – но з’явився у газетах, це викликало у читачів величезну хвилю захоплення.
     А щоб перевірити чи захопить кросворд наших користувачів, бібліотекарі бібліотеки-філії №8 для дітей Кам’янець-Подільської МЦБС вирішили перевірити… Тому  на одному з дитячих майданчиків нашого міста, пройшла літературна гра «Крос-питання Чомусикам». Діти зрозуміли, кросворд – це гра на розгадування слів. Вони давали правильні відповіді на запитання і вписували їх у порожні клітинки по горизонталі і вертикалі позначені цифрами.
     Перевірили і доповнили свої знання про казки, оповідання. Впевнилися, що за допомогою таких ігор як кросворди, розгадувати їх можна самостійно або з товаришами.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякую!