пʼятниця, 27 жовтня 2023 р.

Серце народу – це мова


 Напередодні Дня української писемності та мови – державного свята, яке згідно з Указом Президента України №455/2023 від 28 липня 2023 року, День української писемності та мови тепер відзначається 
27 жовтня, в бібліотеці з користувачами ліцею № 16 6 класу відбулося
свято писемності «Серце народу – це мова».

Свято складалося з міні — конкурсів: 1- «Історія мови». 2 – «Кобзареве слово – вічне», 3 – «Народні символи України», 4 – «Мовний калейдоскоп», 5 – «Повага до мови – повага до народу». 

Діти чудово справилися з завданнями.

вівторок, 3 жовтня 2023 р.

Україна — мати, вмій її захищати

До Дня захисника Вітчизни, що відзначається 3 жовтня в бібліотеці відбувся караван історій «Україна — мати, вмій її захищати», з користувачами ліцею № 16, 6 класу. Читачів ознайомили з традиціями, звичаями українського козацтва та про випробування прийняття в козаче товариство. Діти також імпровізовано розділилися на два курені «Хортиця» та «Чайка» і почали змагання.

1 «Сильна рука», 2- «Козацьке прізвисько», 3 – «Найкращий свистун», 4- «Осідлай коня", 5 – «Приготуй кулешу», 7 - «Потужні легені», «Сірникове». Вікторина "Заморочки із бочки"

Змагання відбулося весело та цікаво. Перемогла дружба!

 

понеділок, 2 жовтня 2023 р.

Ми нащадки козацького роду

2 жовтня бібліотекою для наймолодших користувачів відбувся патріотичний 

альманах «Ми нащадки козацького роду».

Захід був присвячений захисникам Вітчизни й для того, щоб розповісти про героїчне 

минуле та сучасне українського війська.

Діти мали можливість почути про страшні сліди війни які відбуваються на нашій землі, про подвиги молодого покоління, про те, якою тяжкою ціною дістається нам перемога.

Хлопчикам та дівчаткам були запропоновані інтелектуально – патріотичні конкурси «Січові порядки», «Козацькі повір’я та звичаї», «Загадкова скринька», які дозволили зануритись в неймовірну атмосферу славних героїчних часів козацької доби.. По завершенні заходу присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять всіх загиблих.